30. marraskuunta 2010 Lisää kommentti

Työkaverini avustuksella selvitin vihdoin minua aikaisemmin vaivanneen asian: Miten ottaa Samsung Galaxy S -puhelimessa kuvankaappauksia ilman USB-virheenkorjaustilaa tai root-käyttäjän oikeuksia? Helposti.

 

  1. Siirry tilaan mistä haluat ottaa kuvankaappauksen
  2. Paina paluunäppäintä pohjassa
  3. Paina kotinäppäintä

Valmis. Riippuen puhelimen tilasta, kuulet joko kameran suljinäänen tai tunnet puhelimen värisevän. Näytölle ilmaantuu myös vahvistusviesti, joka ei kuitenkaan näy itse kuvankaappauksessa. Kuvatiedosto tallentuu puhelimesi galleriaan ”ScreenCapture” -kansioon.

 

Huom! Testissä käytetty puhelin on Samsung Galaxy S varustettuna Android 2.2 ”Froyo” -käyttöjärjestelmällä, mutta ilmeisesti toimivuus ei ole taattu edes samanlaisella kokoonpanolla. Asiaan voi vaikuttaa esimerkiksi käyttöjärjestelmän koontikäännös (XXJPM todettu toimivaksi).

 

 

Oheiset kuvankaappaukset on otettu kaikesta huolimatta perinteisellä tavalla, eli Dalvik Debug Monitorilla USB-yhteyden kautta.


Kommentoi juttua

Tommi Honkala
Tietojenkäsittelyn tradenomi ja yrittäjä Helsingistä


Taikasanat:
Käytettävyys, Yrittäjyys, Markkinointi, WWW, Bloggaus