22. helmikuunta 2011 8 kommenttia

Tämän merkinnän ainoa tarkoitus on herjata Suomen parhaat verkkosivut -kilpailua. Hyi hyi. Älkää osallistuko moiseen. Myös Nova Trotters Oy haisee pahalta ja Websiterace Oy:llä on pieni penis.

Tiivistelmä: Monet bloggaajakolleegani ovat tänään saaneet oheisen yhteydenoton edellä mainittuja tahoja edustavalta lakitoimistolta:

Kirjoituksen poistamis pyyntö

Hei,

Nova Trotters Oy on tehnyt rikosilmoituksen ja tutkintapyynnön Nova Trotters Oy:tä, Websiterace Oy:tä ja Suomen Parhaat Verkkosivut -kilpailua koskevista, valheellisista ja herjaavista nettikirjoitteluista. Lisäksi harkitsemme joidenkin kirjoitusten kohdalla haastetta ja korvausvaateita käräjäoikeuteen. Pyydämme, että poistatte foorumiltanne/blogistanne kaikki asiaa koskevat kannanotot välittömästi, niin emme vie asiaa eteenpäin kohdallanne.

En ole löytänyt vielä yhtäkään blogimerkintää, joka olisi mielestäni sisältänyt kuvatun laista herjaavaa tai valheellista kirjoittelua Suomen Parhaat Verkkosivut -kilpailusta, siksi päätin kirjoittaa ne itse. Mikäli jollekin lukijalle jäi vielä epäselväksi, naapurini kaiman kummin koira kertoi, että Suomen Parhaat Verkkosivut myös ryöstää hyväntekeväisyysjärjestöjen rahalippaita ja sotkee vanhainkotien seiniä fallosta esittävillä symboleilla.

Tunnustan, herjaan kyseisiä yrityksiä ja toivon saavani myös kyseisen yhteydenoton.

Eikun hetkonen.

Herjaus oli vuoden 1889 rikoslaissa kunnianloukkaus, jossa tekijä antaa perättömän ilmiannon, syyttää tekemättömästä tai muulla tavoin halventaa toista, tai hankaloittaa henkilön menestystä ja elinkeinoa loukkaamalla tämän kunniaa.” (Wikipedia)

Eli juridisesti herjausta ei ole enää olemassa.

Entäpäs kunnianloukkaus?

Oikeushenkilöllä ei ole sellaista kunniaa, jota voitaisiin loukata. Oikeushenkilöitä ovat kauppaoikeudelliset yhteisöt (kuten osakeyhtiöt ja osuuskunnat).” (Wikipedia)

Tämän lisäksi tulee ottaa huomioon seuraavaa:

”Kunnianloukkauksen täyttymistä arvioitaessa ydinkysymys on yleensä, onko väite tai vihjaus ollut totta, vai onko se perätön. Lähtökohtaisesti oikean tiedon esittäminen ei ole kunnianloukkaus.” (Wikipedia)

Eli pitäisi ensin määritellä, onko Websiterace Oy:n penis todellakin pieni. Meneepäs hankalaksi.

Lisää (ja asiallisempaa) tekstiä aiheesta:

Arvelen, että parin päivän sisällä jokin taho jälleen syyttää nettiaktiiveja masinoinnista, jolla on täysin aiheetta tuhottu jonkun yrityksen maine. Vai ampuikohan joku itseään polveen?


8 kommenttia tai viittausta tähän merkintään

  RaivoGalleria » Blogiarkisto » Suomalaisbloggaajia uhataan oikeustoimilla
  22. helmikuunta 2011 klo 21.51

  […] Päivitys: 22.2.2011 – 20:50 Erinomainen kannanotto Tommi Honkalan blogista: http://www.tommihonkala.fi/2011/02/blogi-herjaan-suomen-parhaita-verkkosivuja/ […]

  Tweets that mention Blogi: Herjaan Suomen parhaita verkkosivuja | Tommi Honkala - portfolio & blogi -- Topsy.com
  22. helmikuunta 2011 klo 23.07

  […] This post was mentioned on Twitter by Sakari Kestinen, Janne Heinikangas. Janne Heinikangas said: *huutonaurua* http://www.tommihonkala.fi/2011/02/blogi-herjaan-suomen-parhaita-verkkosivuja/ […]

  Päiväni piristykset « Anna Mellin esittää: Persona non grata
  22. helmikuunta 2011 klo 23.48

  […] Honkala: Herjaan Suomen parhaita verkkosivuja Mikäli jollekin lukijalle jäi vielä epäselväksi, naapurini kaiman kummin koira kertoi, että […]

  Bloggaajia uhataan raastupaan perusteetta – Streisandin ilmiö on syntynyt | Rollemaa.org
  22. helmikuunta 2011 klo 23.26

  […] Tommi Honkala […]

  Suomen parhaat verkkosivut
  24. helmikuunta 2011 klo 11.29

  […] Tommi Honkala […]

  Bloggaajia uhataan raastupaan perusteetta – Streisandin ilmiö on syntynyt | Rollemaa.org
  26. helmikuunta 2011 klo 18.01

  […] Tommi Honkala […]

  Blogi: Suomen parhaita verkkosivuja ei herjattu | Tommi Honkala - portfolio & blogi
  8. huhtikuunta 2011 klo 14.27

  […] ilmaisin mielipiteeni tapauksesta nimeltään Suomen Parhaat Verkkosivut, jossa Nova Trotters Oy ja Websiterace Oy olivat […]

  Websiterace roskapostittaa jälleen | Tommi Honkala - blogi
  13. marraskuunta 2011 klo 12.52

  […] itse sivalsin aikoinaan alatyylisellä huumorilla, kts. Herjaan Suomen parhaita verkkosivuja. Asiaan hieman jatkoa artikkelissa Suomen parhaita verkkosivuja ei […]

Kommentoi juttua

Tommi Honkala
Tietojenkäsittelyn tradenomi ja yrittäjä Helsingistä


Taikasanat:
Käytettävyys, Yrittäjyys, Markkinointi, WWW, Bloggaus