13. marraskuunta 2011 2 kommenttia

Kaikesta negatiivisesta julkisuudesta huolimatta Websiterace Oy ja Suomen parhaat verkkosivut -kilpailu vaikuttavat edelleen puskevan eteenpäin. Kyseinen ”kilpailu” päättyy tämän vuoden osalta kohta ja on taas hyvä aika vilkaista mitä hämärää sen ympärillä touhutaan.

Taustaa

Vajaa vuosi sitten kilpailu nimeltään Suomen parhaat verkkosivut sai huomattavasti negatiivista julkisuutta lähettämällä naurettavia uhkailuja useille bloggaajille.

Kilpailun takana olevat Websiterace Oy ja Nova Trotters Oy uhkailivat bloggaajia hatusta revityillä syytteillä, koska nämä olivat kritisoineet (aiheesta!) kilpailua.

Lopputuloksena yhtään oikeaa rikostutkintaa ei tietojeni mukaan käyty, mutta yritykset onnistuivat tekemään todella pahaa tuhoa maineelleen. Streisandin ilmiö iski ja hakukoneet tulevat vielä vuosikausia näyttämään surullisen totuuden näistä huijauksen rajamailla toimivista yrityksistä.

Myös itse sivalsin aikoinaan alatyylisellä huumorilla, kts. Herjaan Suomen parhaita verkkosivuja. Asiaan hieman jatkoa artikkelissa Suomen parhaita verkkosivuja ei herjattu.

WebSiteRace lähettää arveluttavia tarjouksia

Muutama päivä sitten yksi asiakkaani sai Websiterace Oy:ltä kutsun liittyä heidän valtakunnalliseen TV-mainoskampanjaansa. Kutsun olisi voinut ottaa vakavasti, ellei sen saaja olisi ollut lähinnä omaksi ilokseen postikortteja askarteleva yksityishenkilö!

Otamme muutaman yhteistyökumppanin näkymään logollaan ja nimellään laajaan valtakunnalliseen TV-mainoskampanjaamme, jonka toteutamme marraskuussa täysin ohjelmistollaan uusiutuvalla SuomiTV:llä.

Mainokset ovat 20 sekunnin pituisia, ja tulevat ulos parhaaseen TV:n katseluaikaan, mm. huippusuositun Conan O´Brianin ohjelman aikana, kahden viikon ajan, vähintään 50 kertaa. TV-mainoksen lisäksi kampanjaan kuuluu näkyvyyttä niin printtipuolelta (Ilta-Sanomat) kuin Internetistä (Suomen Parhaat Verkkosivut -kilpailu). Otamme ”mainospläjäykseemme” yhteistyökumppaneita eri toimialoilta, ja alaltanne valitsimme teidät – toivottavasti tarjouksemme herättää kiinnostusta.

Yhteistyökumppanuus tarkoittaa sitä, että liitätte omille sivuillenne <osoite poistettu> mainosbannerimme tai mainitsette yhteistyöstämme sivujenne tiedotteissa.

Vastineeksi pääsette lähes pelkillä tuotantokustannuksilla mukaan markkinointikampanjaamme, joka tavoittaa yli 1,4 miljoonaa katsojaa.
Jos haluatte, kerromme mielellämme lisää tästä yhteistyömahdollisuudesta ja sen sisällöstä. Kun vastaatte tähän sähköpostiin ja annatte puhelinnumeronne ja teille sopivan soittoajan, voi edustajamme soittaa teille. Hänellä on vapaita aikoja mm. <ajat poistettu>, sopiiko toinen näistä teille? Voitte myös ehdottaa omaa aikaa puhelinneuvottelulle. Tarkistamme sopiiko aika edustajallemme.

Yhteistyöpaikat menevät nopeasti, joten toivoisinkin nopeaa vastausta, jos olette kiinnostuneita yhteistyöstä.

Ystävällisin terveisin,

<nimi poistettu>
Websiterace Oy
<sähköpostiosoite poistettu>

www.websiterace.com

puh. <puhelinnumero poistettu>

TV-mainontaa parhaaseen katseluaikaan ja näkyvyyttä Ilta-Sanomissa ja Internetissä,  eikö kuulostakin hyvältä? Ehkäpä, ellei sitä tyrkytettäisi henkilölle, joka ei myy mitään.

Päätelmä

Olisi kiva tietää, mitä Websiteracen konttorilla on oikeasti ajateltu. Vaikka yritys nimenomaan uskottelee olevansa asiantuntija mainonnassa ja Internet-sivujen laadussa, toimet osoittavat jotain aivan muuta.

Joko yrityksellä ei ole minkäänlaista kykyä valita kohderyhmää markkinoinnillensa, tai he eivät vain vaivaudu perehtymään kahta sekuntia siihen tahoon, jolle he palveluitaan tarjoavat.

Korvissani tulee pitkään kaikumaan lause ”alaltanne valitsimme teidät”, jolloin mietin, ketä muita vastaavia toimijoita heillä mahtoi olla harkinnassa?


2 kommenttia tai viittausta tähän merkintään

  Matti
  10. helmikuunta 2015 klo 12.39

  Uusin ”juttu” näyttää olevan sitten kokeilepuoleenhintaan.com ja sahkopostitus.com palvelut.

  Meilii puskee ja meilin lähettäjänä on sahkopostitus.com oy. No tuollaista firmaahan ei ole, vaan sahkopostitus.com sivuilta löytyy y-tunnus joka johtaa WebSiterace oy:hyn.

  Verovelkarekisterin mukaan yritykselle on verovelkaa yli 10 000€…

  Yrittäjä
  16. huhtikuunta 2015 klo 13.37

  Meiliä pukkasi tänään kokeilepuoleenhintaan.comilta yrityksemme sähköpostiin. Kovasti haluavat ilmoittajia sivustolleen. Meilissä pisti silmään ensiksi luku kävijöistä:

  ”Sivuillamme käy yrittäjiä ja kuluttajia koko Suomen alueelta, vähintään 20 000 kpl/kk”

  Kävin pikaisesti muutaman trafiikkipalvelun kautta tarkistamassa sivuston liikennetietoja ja aika kauas tuosta luvusta jäätiin.. :D

  http://www.urlj.eu/w.kokeilepuoleenhintaan.com

  Lisäksi myös meilin lopussa mainittu ”Rekisterilähde: Sähköpostitus.com” pisti miettimään, että mistä yrityksemme sähköpostiosoite on heille päätynyt? Emme ole missään vaiheessa suostumusta antaneet sähköpostimarkkinointiin.

  Kun lähdin tutkimaan Sähköpostitus.comin taustoja, niin ilmeni, että samat henkilöt ovat tuon kokeilepuoleenhintaan.comin sekä myös sähköpostitus.comin taustalla. Tästä jäljet johtavatkin sitten WebSiteRace Oy:n tietoihin sekä myös Suomen Parhaat Verkkosivustot-sotkuihin..

  Ja lopuksi vielä kyseinen kokeilepuolenhintaan.com on tällä hetkellä myynnissä yrityspörssi.fi-sivustolla, jossa sitä kovasti kehutaan, jotta saisivat koko roskan pois.

  http://www.yritysporssi.fi/myydaan-yritys/palvelut/myydaan-uuteen-ideaan-perustuva-tuottoisa-verkkopalvelu-verkkokauppa/2299

  Kovin yritetään siis haalia maksavia asiakkaita kaikin keinoin sivustolle, mutta samalla ollaan haluamassa siitä eroon.

Kommentoi juttua

Tommi Honkala
Tietojenkäsittelyn tradenomi ja yrittäjä Helsingistä


Taikasanat:
Käytettävyys, Yrittäjyys, Markkinointi, WWW, Bloggaus