21. maaliskuunta 2012 1 kommentti

Rupateltuani eilen Suomeen rantautuvista kontaktittomista maksukorteista aloin selvittämään mitä muita käyttötapoja lähilukutekniikka NFC:lle on maailmalla keksitty.

Kuten kotimaisessakin paikallisliikenteessä, on kontaktiton matkakortti maailmallakin laajalle levinnyt käyttötapa. Mutta mitä muuta voi heilutella kuin matkakorttia ja maksuvälinettä?

Ranskalainen kotipalvelu käyttää Nokiaa

Ranskalainen kotipalveluita tarjoava yhdistys ADMR alkoi kaksi vuotta sitten jakamaan 90000 työntekijälleen ainakin Nokia 6212 NFC-puhelimia.

Muun muassa vanhuspalveluita ja lastenhoitoa harjoittavat työntekijät käyttävät puhelimia vahvistamaan sijaintinsa asiakkaan luona ja lähettämään raportteja palvelukeskukseen.

NFC:n tarkka käyttötapa ei vähäisellä ranskan kielen taidollani selvinnyt, mutta oletan asiakkaan luona olevan NFC-tunnisteen, jonka työntekijä lukee puhelimellaan saapuessaan kohteeseen.

Myös ranskalainen modernin taiteen museo Centre Pompidou on suhteellisen kokenut lähilukutekniikan käytössä. Vuonna 2009 museo alkoi lisätä näyttelykohteisiinsa NFC-tunnisteita, joita lukemalla vierailijat voivat helposti avata niihin liittyvää multimediasisältöä.

Museon lähiluku toimii myös toiseen suuntaan, sillä näyttelytunnisteilla kävijät voivat myös jakaa kiinnostavia kohteita sosiaalisessa mediassa.

Hybridishoppailua Etelä-Koreassa

Etelä-Korealainen mobiilioperaattori SK Telecom on yhdistänyt myymälässään perinteisen shoppailun ja verkko-ostamisen parhaat puolet.

Tuotteisiin yhdistettyjen NFC-tunnisteiden ja viivakoodien avulla asiakas pääsee helposti käsiksi tarkempiin tuoteselosteisiin ja voi lopuksi vaikka ostaa tuotteen verkosta puhelimellaan.

Verkon kautta ostaessaan asiakkaat säästävät 10-40% hinnassa verrattuna myymälän hintoihin, mutta pääsevät silti hypistelemään tuotteita paikan päällä. Verkko-ostamista on helpotettu entisestään käyttämällä mobiilimaksamista.

Tuotevalikoimaan kuuluu ainakin elektroniikkaa, luksustuotteita ja kosmetiikkaa. Tällaisia myymälöitä tahtoisin Suomeenkin!

Tee-se-itse lähilukupalvelu

Yrittäjät herätys! Ei uusia innovaatioita tarvitse odottaa tumput suorana, vaan nyt olisi hyvä tilaisuus olla edelläkävijä ja yllättää asiakkaat jollain ovelalla lähilukukampanjalla.

Suomessa on saatavilla tee-se-itse-käyttöön NFC-tunnistetarroja UPM:n ja Hansaprintin TagAge-palvelusta. Noin 24 erilaista NFC-tarraa sisältävien starttipakettien hinnat liikkuvat 20 euron paikkeilla.

 

Mitä sinä tekisit NFC:llä?


Yksi kommentti tai viittaus tähän merkintään

    Tommi Honkala
    21. maaliskuunta 2012 klo 20.13

    Lisäys: Näköjään myös Palmiassa on käytössä mobiili-toiminnanohjausjärjestelmä joka käyttää NFC-tekniikkaa.

    http://www.it-suomi.fi/pics/kuvat/18-5-2009-11-46-20-2929_Logican_ilmoitus.pdf

Kommentoi juttua

Tommi Honkala
Tietojenkäsittelyn tradenomi ja yrittäjä Helsingistä


Taikasanat:
Käytettävyys, Yrittäjyys, Markkinointi, WWW, Bloggaus