25. kesäkuunta 2012 Lisää kommentti

Kuvittele, että pyörität verkkokauppaa ja lätkäiset osalle asiakkaistasi tyhmyysveron loppusumman päälle. Palkinnoksi saat kasapäin positiivista julkisuutta ilmaiseksi ja luultavasti myös myyntisi kasvaa.

Järjetöntä? Ei.

Australialainen kuluttajaelektroniikkaa valmistava ja myyvä yritys teki juuri näin.

Kogan Technologies teki pari viikkoa sitten reippaan päätöksen lisätä Internet Explorer 7 -selainta käyttävien verkkokauppa-asiakkaiden loppusummaan 6,8% lisäveron. Lisämaksun voi välttää yksinkertaisesti päivittämällä uudempaan selainversioon.

Syy lienee WWW-kehittäjille itsestäänselvä, mutta kerrataan asia vielä muidenkin iloksi. Nettisivujen tekeminen vanhentuneille Internet-selaimille maksaa aikaa ja vaivaa, eikä lopputulos siltikään ole välttämättä yhtä turvallinen ja käytettävä kuin moderneissa selaimissa.

Lopputulos oli erittäin miellyttävä. Koganin tempaus on huomioitu useissa kansainvälisissä medioissa ja ihmisten kommentit ovat olleet lähes poikkeuksetta ylistäviä. Uudemmasta selainkannasta hyötyvät sekä käyttäjät että koodarit.

Mitä selainta sinä käytät? Etkai kuulu siihen 5% vähemmistöön, joka vielä IE7:lla surffailee?


Kommentoi juttua

Tommi Honkala
Tietojenkäsittelyn tradenomi ja yrittäjä Helsingistä


Taikasanat:
Käytettävyys, Yrittäjyys, Markkinointi, WWW, Bloggaus