7. elokuunta 2012 Lisää kommentti

Vähän aikaa sitten mainitsin OP:n tuovan Suomen markkinoille NFC-tekniikkaan perustuvat Visa Paywave -kortit. Nyt kontaktittoman maksamisen areenalle nousee myös Elisa, joka yhteistyössä Mastercardin kanssa alkaa tarjoamaan omaa etäluettavaa lompakkoaan.

Elisa jakaa vuoden 2012 loppuun asti ilmaisia NFC-tarroja Lyyra-kortin omistaville opiskelijoille. Tarra toimii Elisa Lompakko -palvelun avulla ilmeisesti virtuaalisena Paypass-maksukorttina, jolla voi helposti maksaa opiskelijalounaita. Maksutapa toimii myös muissa NFC-lukijoissa sitämukaa kun ne yleistyvät kaupoissa.

Olemme erittäin tyytyväisiä, että voimme nyt Elisan kanssa tuoda lähitunnistamiseen perustuvan maksuvälineen Suomeen ensimmäisten joukossa Pohjoismaissa. Näin otamme jälleen yhden askeleen kohti käteisvapaata maailmaa, sanoo Mats Taraldsson, MasterCardin Pohjoismaiden ja Baltian kehitysjohtaja.

Elisan palvelussa on ainakin 3 asiaa heti oikein:

  1. Palvelun saa veloituksetta käyttöön, joka on tärkeää uuden palvelun leviämiselle.
  2. Oikea kohderyhmä. Opiskelijat tekevät usein pieniä ostoksia ja sopeutuvat helposti uusiin tapoihin.
  3. Palvelu ei tarvitse uusia laitehankintoja, sillä maksutarran vuoksi puhelimessa ei tarvitse olla NFC-ominaisuutta

Lue lisää: Elisan lehdistötiedote

Jäämme odottamaan mitä muita NFC-palveluita ehtii markkinoille vielä tämän vuoden aikana…


Kommentoi juttua

Tommi Honkala
Tietojenkäsittelyn tradenomi ja yrittäjä Helsingistä


Taikasanat:
Käytettävyys, Yrittäjyys, Markkinointi, WWW, Bloggaus