31. elokuunta 2012 Lisää kommentti

Myönnetään, Kehaviittaus.netin perustamisen takana oli muutakin kuin harrastuneisuus ja tarve arkistolle.

Oman blogini niche eli eräänlainen markkinarako ei ole kovin terävä. Periaatteessa kategoriat on määritelty ja teipattu tuohon sivupalkkiin kuvani viereen, mutta käytännössä aiheet ovat kuin törähdys katkaistusta haulikosta.

Suomen kokoisella markkinalla on muutenkin vaikea löytää levikkiä IT-orientoituneelle blogille, mutta liian leveää aihepiiriä pohtimalla se on äärimmäisen hankalaa. Toki valtava maine ja levinneisyys ei ole henkilökohtaisessa blogissa ehkä tavoitteenakaan.

Totuus on, ettei blogini koskaan saavuttaisi samaa suosiota kuin esimerkiksi nuorten naisten muotiblogit.

Miksi niche-sivusto?

Yksi pitkän aikavälin tavoitteistani on luoda passiivisia tulonlähteitä, eli pieniä rahapuroja, jotka alkupanostuksen jälkeen tuottavat enemmän kuin kuluttavat.

Perustin niche-sivuston, koska terävä niche tarkoittaa suurempia käivjämääriä ja suuremmat kävijämäärät tarkoittavat korkeampaa passiivista tuloa.

Jos onnistuin haalimaan kasaan muutamia roposia tällä evvk-blogillakin, miksi se ei onnistuisi erikoistumalla suositumpaan aiheeseen?

Miksi Excel-sivusto?

Työskentelen Excelin parissa lähes joka päivä. Vapaa-ajan viihdettä siitä ei kovin reippaasti saa, mutta olennainen työkalu se selvästi on.

Excel on aihepiiri josta minulla on ehkä jotain annettavaa suurelle kohderyhmälle. Ohjelma on muodostunut monissa yrityksissä ja kotitalouksissa samanlaiseksi vakiotoimistotarvikkeeksi kuin kuulakärkikynä. Se on harvoin projektin tärkein osa, mutta sitä käytetään hieman koko ajan.

Mikä on haastavaa?

Haastavaksi projektin tekee Suomi, tarkemmin sanottuna suomenkielisyys.

Miljardit ihmiset puhuvat englantia äidinkielenään kymmenissä maissa, unohtamatta sen statusta virallisena kielenä mm. YK:ssa, EU:ssa ties missä OMG:ssä. Suomea höpöttää äidinkielenään alle 5 miljoonaa ihmistä (2011), maantieteellisesti rajoittuen lähinnä Suomeen ja ympäröiviin alueisiin.

Voisikin kysyä, onko järkeä tehdä sivusto tarkkaan rajatusta aiheesta marginaaliselle kohderyhmälle, varsinkin kun moni Excelin käyttäjä kokee kotimaisen kieliversion ohjelmasta jopa vastenmielisenä?

Se jää nähtäväksi.


Kommentoi juttua

Tommi Honkala
Tietojenkäsittelyn tradenomi ja yrittäjä Helsingistä


Taikasanat:
Käytettävyys, Yrittäjyys, Markkinointi, WWW, Bloggaus