17. syyskuunta 2012 Lisää kommentti

Alkuvuodesta asetin itselleni ja yritykselleni tavoitteita alkaneelle vuodelle. Nyt kun kolme neljännestä on kulunut, voisin tehdä tilannekatsausta, jotta tajuan tarvittaessa potkia itseäni persuksille.

Kannattaa vilkaista myös pitkän aikavälin tavoitteitani henkilötietosivulta.

Eli, vuodelle 2012 tekemäni tavoitteet olivat tosiaan…

 • siirtyä kokopäiväiseksi yrittäjäksi
  • Saavutettu 02/2012!
 • kasvattaa yrityksen liikevaihto >45000 euroon eli +800% edellisestä tilikaudesta
  • Tilanne vajaat 70% kokonaistavoitteesta 08/2012
  • Suhteellinen tavoite ylitetty, mutta marras-joulukuun liikevaihdosta tulossa keskimääräistä pienempi
 • olla vierailevana kirjoittajana toisessa blogissa
 • tienata tällä blogilla edes euron
  • Saavutettu 03/2012!
  • Maaliskuussa julkaistu sponsoroitu mainostyyppinen kirjoitus. Vuosittain uusittava sopimus kattaa kaikki blogin tämänhetkiset kulut, kuten ylläpidon, domainin ja kuvituskuvat. Omaan taskuun jää ainakin se euro.
 • varata matkan Australiaan
  • Saavutettu 08/2012!
  • Matka varattu elokuussa, matkan ajankohtaa ei julkaista.
 • pyöräillä Helsingistä Lohjalle
  • Tavoitetta ei saavuteta
  • Muutama lyhyt pyöräilylenkki tehty Helsingissä
  • Huonot säät ja laiskuus estivät lämmittelyn, talvipyöräilyä en harrasta, palataan asiaan ensi kesänä :)

Tavoitteet ovat mielestäni erittäin hyvällä mallilla, kun neljä kuudesta on saavutettu jo, viidennen ollessa vielä realistinen.

Suurin muutos elämässäni oli varmasti kokopäiväinen yrittäjyys. Palkansaajana muodostettujen kontaktien vuoksi arki ei muuttunut niin paljon kuin voisi kuvitella, mutta verot, eläkevakuutukset ja muut paperisodat muuttivat tietysti muotoaan. Tämä oli ikuisuusprojekti, jota ei ehkä olisi pitänyt viivyttää näinkään kauaa.

Tavoite yrityksen liikenvaihdosta näyttää hyvältä, mutta siihen on selvä syykin. Summa perustui tarkkoihin laskelmiin, ollen siis realistinen tavoite umpimähkäisen arvauksen sijaan. Jos elätän itseni yrityksellä 5 vuoden päästäkin, olen tyytyväinen. Haasteeksi muodostuu kuitenkin vuodelle 2013 asetettava tavoite, sillä jatkossakin kasvavan liikevaihdon eteen pitää oikeasti raataa tai keksiä jotain nokkelaa.

Myös bloggaukseen liittyvistä tavoitteista tuli hyvä mieli. Äskettäin julkaistu vieraskirjoitukseni HOK-Elannon blogissa saavuttaa helposti suuremman yleisön kuin omat sivuni. Oman blogin tärkeä psykologinen merkkipaalu on taloudellinen omavaraisuus, jonka saavutin. Voisiko tuotto joskus kattaa myös oman ajankäyttöni?

Tavoitelistan ainoaan pettymykseen on helppo löytää syyllinen: minä itse. Toisin kuin parin muun tavoitteen kohdalla, aloitin valmistautumisen aivan liian myöhään. Pyöräilykausi oli jo pitkällä kun vihdoin pumppasin ilmaa renkaisiin. Tekosyyt runsassateisesta kesästä eivät paljoa lämmitä.  Tavoite siirtyy ensi vuodelle.

Seuraava askel onkin tosiaan vuoden 2013 tavoitteiden hahmottelu. Mitä haluan saavuttaa ja mitä välietappeja ne vaativat?

 

Mitä sinä teet vuonna 2013, olettaen että ennustettu maailmanloppu ei sekoita suunnitelmia?

 


Kommentoi juttua

Tommi Honkala
Tietojenkäsittelyn tradenomi ja yrittäjä Helsingistä


Taikasanat:
Käytettävyys, Yrittäjyys, Markkinointi, WWW, Bloggaus