16. syyskuunta 2012 Lisää kommentti

Hyvää huomenta!

Normaalisti vastaan firman yhteydenottolomakkeen kautta tulleisiin viesteihin suoraan, mutta valitettavasti yksi potentiaalinen asiakas ei jättänyt yhteystietojaan, joten joudun kirjoittamaan vastineen blogiini.

Viestissä viitattiin myös ”kirjoituksiini” ja ”itseni esittelyyn”, joten oletan kirjoittajan viittaavan enemmän tähän blogiini kuin Datakalaan.

Hei !

Luettuamme sivujasi – Itsesi esittely jne. Päätelmämme on, että ilmeisesti olet erittäin itserakas, omahyväinen henkilö joka luulee tietävänsä kaikesta kaiken ja siten olevansa jokin mailmanparantaja. Ihmettelemme jos joku tai jotkut tarvivat ko. henkilöä tai hänen edustamansa puljun palveluja. Olet todellakin kirjoituksistasi päätellen täysin aivoton kusipää.

Vau.

Tarkempien tietojen puuttuessa, osoitettakoot vastine vaikka nimimerkille ”Espoolainen”.

Hei Espoolainen ja kiitos palautteestasi!

Ajan kuluessa jokainen meistä tulee enemmän tai vähemmän sokeaksi omille tuotoksilleen, joten en valitettavasti osaa arvioida tulkintasi totuuspohjaa. Kaikenlainen palaute on kuitenkin tervetullutta, sillä se osoittaa jonkun lukevankin näitä sivuja.

Vihaposti on jännä käsite. Vihapostia voi saada aiheesta riippumatta, vaikkeivat omat julkaisut olisi edes White Power -tasoa.

En osaa sanoa johtuuko saamani vihapostin vähäinen määrä tylsistä kirjoituksistani vai vähäisestä lukijamäärästä. Varmasti ainakin Piispa Mikko Heikka ja monet muut näkyvämmät suomalaiset ovat saaneet kilokaupalla enemmän tällaista palautetta.

Piispa Heikka sanoi luovuttavansa saamansa vihapostit tutkimuskäyttöön jäädessään eläkkeelle. Niiden tutkimusten tuloksista kiinnostaisi ainakin ajankohdallinen  jakauma.

Kuinka suuri osa vihaposteista lähetetään saamani viestin tavoin lauantaina loppuillasta? Tutkimuksen mukaan eniten alkoholin nauttijoita Suomessa on juuri lauantai-iltana klo 21, jolloin lähes miljoona janoista tankkaa itseensä muutakin kuin maitoa (2008, Lähde Suomi juo (PDF), s.61).

Eli tiivistäen, vihapostin aakkoset:

 • Vedä kännit
 • Lue pari blogikirjoitusta
 • Muodosta oikea mielipide
 • Kirjoita negatiivissävyinen, paheksuva viesti
 • Lähetä palaute nimettömänä

Jos alkoholin vaikutuksen alaisena on hankala keksiä aiheita, kokeile näitä:

 • Etnisyys
 • Seksuaalisuus
 • Uskonto
 • Älykkyys
 • Politiikka
 • Etiikka
 • Ulkonäkö

Koska vuosien saatossa kasvotusten saamani palaute on koskenut lähinnä ulkonäköä ja arkuutta, on piristävää vaihtelua vastaanottaa kommentteja muiltakin alueilta. Rumasta ja arasta koulukiusatusta on pitkä matka itserakkaaksi, kaikkitietäväksi kusipääksi. Ehkä olen siis edennyt elämässäni.

Kiitos ja hyvää viikonloppua!


Kommentoi juttua

Tommi Honkala
Tietojenkäsittelyn tradenomi ja yrittäjä Helsingistä


Taikasanat:
Käytettävyys, Yrittäjyys, Markkinointi, WWW, Bloggaus