28. toukokuunta 2013 Lisää kommentti

S-Pankki ilmoitti tänään ostavansa FIM-konsernin osake-enemmistön. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että S-Pankki laajenee rahastosäästämiseen ja varainhoitoon.

Ei tarvitse kauaa pureskella huomatakseen kuinka hyvä veto tuo oli ”leikkipankilta”. Miksi?

1. Ajankohta

spankki_screenViimeksi tänään Taloussanomat uutisoi, että pankkitilien korot ovat kaikkialla niin alhaalla, ettei se kumoa edes inflaatiota. Nyt on siis erittäin ajankohtaista harkita vaihtoehtoisia säästötapoja, joko maltillista rahastosäästämistä tai hieman rohkeampaa osakesijoittamista.

2. Selkeys

Suomalaiset mieltävät rahastot ja osakkeet vaikeina säästötapoina. Nimeä myöden heprealta näyttävien käsitteiden hankkiminen pankeista ei ole kovin helppoa. Toivottavasti ”tavallisen ihmisen pankki” onnistuu tuotteistamaan S-Rahaston niin selkeään muotoon, että kenen tahansa on helppoa aloittaa rahastosäästäminen. Tällä hetkellä suomalaisista noin 700 000 omistaa rahastosijoituksia, eli vain 13% väestöstä.

3. Hinta

S-Pankki on tähänkin asti tarjonnut peruspankkipalvelut ilmaiseksi S-ryhmän asiakasomistajille ja heidän talouteensa kuuluville. Tuo on tietysti merkittävä kilpailuetu muiden pankkien nyhtäessä yhä suurempia palvelumaksuja itsestäänselvyyksistä, kuten maksukortista ja verkkopankkitunnuksista. Nyt tarjolla on myös rahastosijoittamista ilman merkintä-, lunastus- ja hallinnointipalkkioita. Ei tosin liene sattumaa, että myös Nordnet laski äskettäin osto- ja myyntikulunsa nollaan.

4. Helppous

Ihminen on laiska ja pihi. Säästäminen on kivaa vasta sitten kun mistään ei tarvitse luopua eikä mielellään tarvitse edes nähdä rahan siirtämisen vaivaa. Tähän puree mahdollisuus ohjata S-ryhmän bonukset ym. edut suoraan rahastoihin. Pienistä puroista saattaakin muodostua merkittäviä rahoja. Tämä tarkoittaa todennäköisesti sitä, että S-Rahastojen minimisijoitussumma tulee olemaan pieni.

 

Vaikka Nordnet-fani olenkin, aion ainakin kokeilla tätä S-Pankin uutta aluevaltausta. Monet suomalaiset tosin tulevat jälleen tuhahtamaan suuren ja pahan S-ryhmän leviämiselle. Harmi. Kommentointi vapaa.

 


Kommentoi juttua

Tommi Honkala
Tietojenkäsittelyn tradenomi ja yrittäjä Helsingistä


Taikasanat:
Käytettävyys, Yrittäjyys, Markkinointi, WWW, Bloggaus