26. elokuunta 2013 4 kommenttia

Eräänä päivänä surffailin yrittäjyysaiheisia blogeja, kun vastaan tuli mielenkiintoisen oloinen kirja, Terhi Majasalmen Totuus taloudestasi.

Lukemista kun tulee harrastettua aivan liian vähän, päätin parin positiivisen arvostelun lukemisen jälkeen ostaa kyseisen teoksen.

Tarvitsen kirjoja erittäin harvoin mihinkään ensimmäisen lukukerran jälkeen. Tämän vuoksi fyysinen paperikirja on tarpeeton rasite monessakin mielessä. Luonnollisesti kaikki-mulle-heti-nyt –miehenä arvostan muutenkin heti Visan vingahtamisen jälkeen luettavaa sähköistä kirjaa.

Tässä kohtaa vastaan tuli kuitenkin paha ongelma. Totuus taloudestasi jopa löytyy sähköisenä kirjana Elisan palvelusta, mutta sen hinta on korkeampi kuin perinteisen kirjan!

Tulos on järjetön, vaikkakin hieman odotettu. Suomalaiset kustantajat ovat äärimmäisen hitaita kehittymään ajan mukana. Sähköiset kirjat hinnoitellaan erittäin lähelle fyysisiä veljiään, vaikka tuotanto- ja postituskustannukset ovat mitättömiä.

Viimeinen pommi on kuitenkin arvonlisävero. Vuonna 1994 todettiin että lukeminen on Suomelle tärkeää kulttuurisyistä. Siispä EU:n luvalla kirjoille määriteltiin alhaisempi verokanta, nykyisin 10%. Sähköinen kirja saapui markkinoille tuon jälkeen, joten sitä ei tulkitakaan kirjaksi, vaan ilmeisesti palveluksi. E-kirjan alv on 24%, vaikka sisältö on pilkulleen sama.

Vaikka eri verokannan järjettömyydestä ollaan lähes yhtä mieltä, ei asiaan ole vieläkään saatu muutosta.

Ulkomaisissa verkkokaupoissa sähköiset kirjat maksavat parista dollarista ylöspäin. Ainoa asia mikä estää rahan valumisen ulkomaille on kieli. Suomenkielisiä teoksia nimittäin on vielä melkoisen vähän tarjolla kansainvälisissä kaupoissa.

Päättäjät ja kustantajat, herätkää ajoissa. Suomalaisten kielitaito on keskimäärin niin hyvä, että edes se ei kauaa kansaa pidättele.


4 kommenttia tai viittausta tähän merkintään

  CharlesTapse
  16. maaliskuunta 2019 klo 21.26

  hOur company provides a wide variety of health products. Look at our health contributing portal in case you want to look better. Our company offers a wide variety of general health products. Take a look at our health contributing portal in case you want to strengthen your health. Our site offers a wide variety of non prescription drugs. Look at our health site in case you want to strengthen your health with a help generic supplements. Our site offers a wide variety of non prescription drugs. Take a look at our health website in case you want to to improve your health with a help health products. Our site offers a wide variety of non prescription drugs. Look at our health site in case you want to look healthier with a help general health products. Our company provides non prescription products. Take a look at our health contributing site in case you want to feel better.
  Our company provides a wide variety of non prescription products. Take a look at our health website in case you want to to improve your health with a help generic supplements. Our company offers a wide variety of non prescription products. Look at our health site in case you want to feel better with a help of generic supplements. Our company offers supreme quality health products. Take a look at our health contributing website in case you want to feel healthier. Our company offers herbal pharmacy. Visit our health contributing site in case you want to feel healthier. Our company provides a wide variety of pharmacy. Visit our health contributing site in case you want to strengthen your health.

  Ascentkut
  28. maaliskuunta 2019 klo 7.32

  ???????,??????????! .

  RainMachinehwd
  29. maaliskuunta 2019 klo 0.56

  ???????,??????????! .

  Bluetoothlod
  25. huhtikuunta 2019 klo 11.41

  удалите,пожалуйста! .

Kommentoi juttua

Tommi Honkala
Tietojenkäsittelyn tradenomi ja yrittäjä Helsingistä


Taikasanat:
Käytettävyys, Yrittäjyys, Markkinointi, WWW, Bloggaus